Hoe is 't? Dick Rigter

Dick Rigter was jarenlang actief als voetballer en bestuurslid bij Westerkwartier. Trainer Cor Pijtak kwam thuis bij Dick zijn salaris ophalen. 'Zoe ging dat toen', vertelt Dick.

Hallo Westerkwartierders,

Op 24 augustus ben ik graag aanwezig bij de Westerkwartier-reünie. Samen met Rinus Wabeke en zijn zoon Raymond. Hij woont in 's-Gravendeel (Hoekse Waard), ik nog steeds in Den Haag.

Rinus en ik zijn al in de jeugd bij Westerkwartier bevriend geraakt, hebben samen gevoetbald in de jeugd en een hele tijd bij de senioren. Rinus stopte toen hij voor zijn werk naar het buitenland moest verhuizen. Tijdens het voetballen bij de senioren kwam Jan Dekker uit Amsterdam naar Den Haag en ging bij Westerkwartier voetballen. Dat was denk ik eind jaren ‘60. Vanaf die tijd zijn Rinus, Jan en ik bevriend geraakt, evenals onze vrouwen. We zijn zelfs getuigen bij elkaars huwelijk geweest.

Jan is in 1999 op 59-jarige leeftijd overleden. De oudere broer van Rinus, Cees Wabeke, heeft ook bij Westerkwartier gevoetbald. Ook hij is inmiddels overleden. Rinus woonde toen een tijd aan de Spotvogellaan, dus vlakbij de Duinlaan. Ik herinner me nog de feestjes met het team in de kelder van zijn huis aldaar.

Hieronder drie foto’s. Eentje uit 1980. De zwart-wit foto is van 1959 (jongens ca. 14 jaar oud).

De middelste kleine foto is genomen nadat wij met de senioren kampioen werden. Misschien leuk om te weten: ik bezit nog een exemplaar van het jubileumnummer 1959 en van mijn laatst gedragen Westerkwartier-shirt. Zoals mogelijk bekend, ik ben nog een flink aantal jaren penningmeester van het voetbalbestuur geweest. Dit was in de tijd van voorzitter Frans Bersch. Ik nam het penningmeesterschap indertijd over van Bob de Jong. Met Frans Bersch (chef-sport bij Het Vaderland) had ik een goede relatie. Door hem ben ik indertijd lid geworden. Mijn vader was bevriend met een collega van Frans Bersch.

Met Frans vertegenwoordigde ik Westerkwartier naar buiten. Bij jubilea van andere verenigingen, bij de Haagse Voetbalbond (onderafdeling van de KNVB, gevestigd aan de Suezkade). Bij menige strafzaak moest ik namens Westerkwartier opdraven. Tijdens mijn penningmeesterschap (in de jaren zeventig) was het gebruik dat de trainer bij mij thuis maandelijks zijn loon kwam halen. Zo kwam bijvoorbeeld Cor Pijtak jarenlang bij mij thuis. Moet je toch niet meer aan denken dat het zo gaat. Het zijn allemaal dierbare herinneringen!

Na de opheffing van Westerkwartier ben ik lid geworden van HBS. Ik zie jullie graag op de 24e!

Veteranen in 1988. Vlnr, Jean Mees, Ton Kegge,Hans Scheffers, Frits van Werkhoven, Jan Schildkamp, Thijs Tuijt, Henk Stoppels; Peter Pototski, Ernst Patisselano, Dick Rigter, Jan Slot, Jan Davis, Rob van Ooosterhout.

Kampioensteam senioren. Vlnr, staand: onbekend, ikzelf,  Ron van de Harskamp, onbekend, onbekend, Henk Seewald, Gerard Paalvast, Dick van der Linden; zittend: Freek Vlug, Jan Dekker, Henk Christiaanse en keeper Ger Waanders.

Jeugdteam 1959. Staand links Rob Wijers (dodelijk verongelukt op 16-jarige leeftijd). Vijfde van links staand Rob Hagedoorn. Helemaal links zittend Jan Louwers.

Deze vond ik nog in mijn archief. Het jubileumnummer bij het 25-jarig bestaan van Westerkwartier (1959):

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

In 'Hoe is 't?' vertellen oud-Westerkwartierders hoe het hen is vergaan tijdens en na hun periode als 'roodborst'. Ben je gestopt met voetbal/softbal? Of ben je elders (wel) doorgebroken? Ben je de politiek ingegaan? Miljonair geworden? Heb je nog contact met teamgenoten van toen? En droom je nog weleens van de Duinlaan of de Michael Vrijenhoeklaan? Stuur jouw tekst, liefst met wat bijpassende foto's, naar info@westerkwartier-kijkduin.nl

Bijdragen aan deze rubriek kunnen bestaan uit drie onderdelen: 

- IN mijn Westerkwartier-tijd

- NA mijn Westerkwartier-tijd

- Mijn mooiste Westerkwartier-anekdote